Profile

Portfolio

Recognition

 

 

 

Commonwealth of Massachusetts
Office for Children

Boston, MA

This project's challenge was to develop an efficient and attractive design for the office of a small state agency divided between two floors of a narrow, older downtown office building. The design of the 14,000 sq. ft. space had to maintain separation between the public and non-public areas, and provide for good circulation and spatial relationship among the agency's departments.

To maximize daylight, which was not available along one side of the building, open office areas were placed at the windows and interior offices were designed with sidelights. The elevator lobby to the public entrance was designed as a semi-circular space. Colors and lighting fixtures were chosen to provide a crisp and pleasing appearance.

DiMarinisi & Wolfe provided programming, site selection consultation, space planning, built-in furniture design, assistance with landlord and contractor negotiations, and construction monitoring services.