Profile

Portfolio

Recognition

 

 

RENOVATIONS TO BUILDING WW-15
OFFICE OF LABORATORY SUPPLIES

Cambridge, MA

MIT's Office of Laboratory Supplies (OLS), including both its administrative offices and central warehouse operations, were moved into an existing 41,000 gross square foot warehouse / office building located approximately one mile from the main MIT campus . The move necessitated a full renovation of the building interior, rehabilitation of the building exterior, and significant site improvements in order to fit the facility into its surrounding residential neighborhood.

The project required a careful solution to the problem of providing for handicap accessibility; in addition the renovation had to be designed to accommodate the operation of MIT's Furniture Exchange, a small agency completely separate from the OLS. Of particular importance to the projects success was correct design for shipping and truck access and rehabilitation of the buildings loading dock.

DiMarinisi & Wolfe's design met all of the Institute's project requirements in a direct and cost effective way and yielded a completed, operational facility that has been accepted by its neighbors.