Profile

Portfolio

Recognition

 

 

Mt. Hope Cemetery 
Vehicle Maintenance & Storage Facility

Boston, MA

The project challenge was to design a utilitarian building within one of Boston's major cemeteries in a way so as not to overpower or detract from the adjacent grave sites. To accomplish those goals the building was designed with a hip roof to visually minimize the mass of the building. The building and adjacent earth berm are used to visually block and/or break-up the trucking activities, which are all located behind the building out of view from the grave sites.

In addition to the aesthetic goals, the objective of the design was to create a highly efficient, functional, durable, cost effective building. To accomplish this, staff and mechanical support areas were placed between the vehicle storage and maintenance bays to minimize movement of staff and support services.